Perníčky

Vánoční perníčky - hned měkké

Ingredience

Med              300 g

Pískový cukr   300 g

Máslo            300 g

Vejce            4 ks

Mléko            1 dl

Soda             2 lžičky

Skořice          1 lžička

Hřebíček
rozdrcený       10 ks

Kakao            1 lžíce

Badyán
mletý

Anýz

Hladká mouka  800g

Postup přípravy:

 

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod.
Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.