Pyl

Pyl
Je velmi cenným produktem. Obsahuje množství bílkovin, železa, kalcia a fosforu. Dále obsahuje draslík, hořčík, chlor, měď, kobalt, křemík, sodík, nenasycené mastné kyseliny, aminokyseliny, vitamíny B6 (udržuje pokožku a sliznice zdravé, podporuje růst vlasů, podílí se na tvorbě pigmentu pokožky a krvinek), H (udržuje prostupnost cév) a F (nedostatek vyvolává nechutenství). Pyl je třeba skladovat v absolutním suchu. Můžeme jej rovněž uchovávat v mrazničce nebo jej namíchat do medu. Jinak snadno vlhne a plesniví.
Pyl je vhodný na snížení tlaku, snížení hladiny cholesterolu v krvi, podporuje tvorbu červených krvinek, stavbu kostí, zubů a nervů, upravuje činnost střev, užívá se při a proti onemocnění prostaty, zánětech horních cest dýchacích, nervových onemocnění, poruchách trávení apod. Je to vynikající pramen energie nejen v zimě a na jaře.