Perníčky
Vánoční perníčky - hned měkké
Ingredience
Med 300 g
Pískový cukr 300 g
Máslo 300 g
Vejce 4 ks
Mléko 1 dl
Soda 2 lžičky
Skořice 1 lžička
Hřebíček
rozdrcený 10 ks
Kakao 1 lžíce
Badyán
mletý
Anýz
Hladká mouka 800g
Postup přípravy:
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod.
Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.